zaterdag 11 augustus 2012

Hoe moet je je nagels verzorgen na je vakantie


Ben jij al op vakantie geweest of ga je nog weg? Grote kans dat je nagels na de vakantie een beetje beschadigd zijn (lees: afgebrokkeld, gescheurd, kort, uitgedroogd)
Heel vervelend, maar niet zo gek, want door het zwemmen in chloor, in de zee en de warmte, maar ook door andere dingen, zoals ongezond eten in de vakantie, is dit ook niet zo gek ;)


Mááár, wij willen jullie helpen en hebben een stappenplan gemaakt hoe je je nagels weer helemaal mooi kunt verzorgen voordat je weer back-to-school gaat!

1) Clean your nails
Het klinkt misschien overdreven, maar even goed je nagels wassen met lauwwarm water en zeep is echt een belangrijke stap. Ook onder je nagels is het belangrijk om het vuil weg te halen. Zorg er wel voor dat je daarvoor je restjes nagellak weghaalt met een aceton-vrije nagellak remover!

2) Vijlen maar!
Zorg dat je nagels goed droog zijn voordat je begint met het vijlen! Vijl je nagels één richting op. Begin met een grove vijl, om je nagels kort te maken. Zo kunnen ze weer mooi aangroeien. Zorg dat het witte randje net iets meer dan één milimeter lang is, dan kun je nog voorzichtig met een fijnere vijl de hoekjes wat mooier maken.


3) Je nagelriemen verzorgen
Maak je nagelriemen eerst zacht, door in een lauwwarm bakje water met bijvoorbeeld wat badolie te weken. Na het drogen kun je je nagelriemen voorzichtig naar achter duwen

met een bokkepootje. Doe hiermee wel voorzichtig, als je ze niet verder naar achteren krijgt moet je meteen stoppen, anders kunnen er infecties in je nagels komen...

4) Handmaskertje
Was je nagels nog een laatste keer en breng dan handcreme/nagelcreme aan op je handen, nagelriemen en nagels. Smeer een dikke laag erop en laat het vijf minuten intrekken. Is het na de vijf minuten nog niet helemaal in je huid getrokken, dan kun je het nog een keer uitsmeren. Als je echt te veel overhoudt, kun je dat ook gewoon op je armen smeren, als een soort bodylotion ;)


5) Let it grow!
Nu kunnen je nagels weer sterk en stevig worden en goed groeien. Je kunt als je wilt ook nog een verstevigende basecoat, een nagellakverharder of een speciaal lakje dat je nagels laat groeien gebruiken. Zelf weet ik niet of het echt werkt, maar je kunt het iniedergeval proberen ;)


Hopelijk heb je eraan en geniet nog van je laatste weekjes vakantie!
Liefs en succes,

x x x

1 opmerking: